Cukriniai runkeliai
Cukrinių runkelių pirkėjai pageidauja, kad kalio ir natrio kiekiai sultyse būtų kuo mažesni, kadangi abu šie maistiniai elementai mažina kristalinio cukraus ekstrahavimo išeigą. Galima būtų pamanyti, kad tręšimas kalio ir natrio trąšomis galėtų neigiamai paveikti sulčių grynumą. Tačiau šių prielaidų nepatvirtina nei atlikti tyrimai, nei sukapta praktinė cukrinių runkelių auginimo patirtis. Taip yra, galbūt, dėl akivaizdaus teigiamo kalio ir natrio poveikio cukrinių runkelių pasėliams. Nepaisant to, siekiant išvengti problemas sukeliančių maisto medžiagų ir mikroelementų pertekliaus, reikėtų gerai apskaičiuoti ir įvertinti tikslias pasėlių tręšimo rekomendacijas.
Manganas ir cinkas gali pagerinti tiek cukrinių runkelių derlių, tiek kokybę.