Azotas yra svarbus maistinis elementas, skatinantis antžeminės augalo dalies augimą, tačiau vidutinio klimato sąlygomis, perteklinis tręšimas azotu vėlesniuose augimo tarpsniuose skatins augalo augimą ir neleis jam laiku subręsti, todėl gali sumažėti krakmolo ir sausųjų medžiagų kiekis, pablogėti perdirbimui skirtų bulvių derliaus kokybė. Bandymas, atliktas Norvegijoje, rodo, kad perteklinis tręšimas azotu vėlesniuose augimo tarpsniuose gali sumažinti sausųjų medžiagų kiekį gumbuose.
Per vėlyvas augimas vėsaus klimato sąlygomis taip pat gali padidinti per didelių bulvių gumbų derlių ir gali tapti vidinių įtrūkimų priežastimi.
Kalio forma turi įtakos gumbo sausosioms medžiagoms. Naudojant kalio sulfatą, sausųjų medžiagų kiekis gali būti didesnis, negu naudojant kalio chloridą, todėl, auginant bulves perdirbimui, yra labiau pageidaujama kalio forma. Būtent chloridas, esantis kalio chloride, turi neigiamą įtaką gumbo sausosioms medžiagoms.
Dėl magnio trūkumo sumažėja krakmolo kiekis gumbuose, o bandymai patvirtino teigiamą magnio naudą sausųjų medžiagų kiekiui gumbuose ir lyginamajam svoriui.