Kalis (K)
Kalis turi teigiamą poveikį ir apsaugo bulvių gumbus nuo fermentinio pajuodavimo, taip pat kalis atsakingas už bulvių pajuodavimą, jas išvirus, todėl, per maži kalio kiekiai ar kalio trūkumas gali padidinti tikimybę, kad išvirusios bulvės pajuoduos.
Kalis turi įtakos organinių anijonų koncentracijai, pavyzdžiui, citrinos rūgšties ar askorbo rūgšties (t.y. vitamino C gumbe). Šios dvi (2) molekulės atlieka antioksidacinę funkciją, kurios dėka sumažėja fermentinis ir ne fermentinis spalvos išblukimas, sulėtėja oksidacijos procesai.
Magnis (Mg)
Dėl magnio trūkumo gali padidėti jautrumas fermentiniam gumbo spalvos išblukimui.
Boras (B)
Boras sumažina fenolių, kurie yra atsakingi už spalvos išblukimą, oksidaciją. Taigi, geras bulvių pasėlių aprūpinimas boru sumažina bulvių gumbų fermentinio spalvos išblukimo riziką.
- Pasirinkti teisingas bulvių veisles, atitinkančias rinkos poreikius.
- Stengtis rūpestingai nuimti ir rūšiuoti derlių, siekiant sumažinti fizinius gumbų pažeidimus ir nubrozdinimus.
- Svarbus veiksnys ,- sandėliavimo - laikymo kokybė.
- Drėkinti pasėlius, siekiant sumažinti ligų, pav., paprastųjų rauplių infekcijos riziką.
- Nuimti derlių esant palankioms oro sąlygoms, siekiant išvengti fizinio gumbų sužalojimo ir ligų užkrato.
- Reguliuoti ir palaikyti optimalią sandėlio temperatūrą ir drėgmę.