Maisto medžiagų įtaka skirtinguose avižų auginimo tarpsniuose
Pasėlių dygimas ir įsitvirtinimas
Azotas - ankstyvam, sparčiam augimui ir vystymuisi.
Fosfatai - aprūpina energija ankstyvoje spartaus augimo ir vystymosi fazėje, ypač reikalingi geram įsišaknijimui, šaknų masės augimui.
Manganas – dalyvauja fotosintetinių baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Cinkas – dalyvauja fermentų reakcijose, skatina ankstyvą augimą ir vystymąsi, suteikia augalui tvirtumo.
Krūmijimosi tarpsnis
Azotas – daro poveikį lapų formavimuisi, vystymuisi ir augimui, augalas išleidžia daugiau produktyvių ūglių.
Manganas - dalyvauja fotosintetinių baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Stiebo ilgėjimas – vamzdelėjimo tarpsnis
Azotas – sparčiau formuojasi, vystosi ir svekesni, didesni užauga lapai.
Fosfatai - aprūpina energija, augalai greičiau auga ir vystosi.
Kalis – reguliuoja vandens apykaitą augale ir palaiko struktūrinį vientisumą.
Siera – daro poveikį derlingumui ir derliaus kokybei.
Manganas - dalyvauja fotosintetinių baltymų ir fermentų medžiagų apykaitoje.
Cinkas – dalyvauja fermentų reakcijose, azoto apykaitoje ir baltymų sintezės procese.
Varis – suaktyvina fermentų veiklą, svarbus chlorofilo gamybai ir sėklų produktyvumui.
Vėliavinio lapo vystymosi ir grūdų užsipildymo tarpsniai
Azotas – didina derlingumą, nes lapai ilgiau išlieka žali, užauga daugiau produktyvių varpų, užauga didesni grūdai ir juose būna didesnis baltymų kiekis.
Magnis – prailgina žalių lapų trukmę.
Fosfatai – dalyvauja sausųjų medžiagų perdislokavimo procesuose, didina pasėlių derlingumą.
Boras – svarbus ir reikalingas, nes palaiko ir didina žiedadulkių gyvybingumą.